dissabte, 10 de juliol del 2010

Manifestació multitudinària a BCN


El 10 de juliol del 2010 serà una data històrica, inesborrable de la memòria tant individual com col·lectiva. Un milió i mig de persones van sortir al carrer proclamant que "Som una nació. Nosaltres decidim". Aquesta manifestació va ser massiva i unitària, i va servir per mobilitzar la societat catalana i negar legitimitat al Tribunal Constitucional espanyol davant la sentència que retalla l'actual Estatut de Catalunya.
Va ser doncs, un acte promogut per la societat civil i al qual tota la ciutadania hi fou convocada.

Fa un any, Òmnium va adquirir el compromís de mobilitzar la societat després d'anys de defensar la no legitimitat del TC per a pronunciar-se sobre l'Estatut, un pacte polític amb l'estat espanyol que ha passat per tots els processos democràtics.
Entre els adherits a la marxa hi havia la Mesa del Parlament, els expresidents Pasqual Maragall i Jordi Pujol, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Heribert Barrera, la patronal Cecot, els partits CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP, els sindicats UGT, CCOO i Intersindical-CSC, la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), la Federació Catalana de Futbol, la Unió de Pagesos i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), entre d'altres.

El director Lluís Danés va el·laborar l'espot "Somniem" inspirat en la cançó de Lluís Llach com a campanya de sensibilització cap a la població catalana:

Espot publicitari d'Òmnium Cultural.

Podeu trobar molta més informació sobre la manifestació del 10J en aquest enllaç.

Algunes fotos:














Encara hi ha algú que dubta de la força que tenim?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada