dijous, 4 de novembre del 2010

Acte de presentació de RD com a entitat del poble

El 4 de novembre del 2010 vam realitzar un acte de presentació de Riudellots Decideix com a entitat sense ànim de lucre. En Guillem Burset (president de RD) va fer una breu presentació a tots els assistents i després van fer els seus parlaments dos personatges molt coneguts a les comarques gironines. En Xevi Xirgo i en Xavier Albertí.


En Xevi Xirgo és l'actual director del diari AVUI i fins fa poc dirigia l'edició d'El Punt per a les comarques gironines. Va néixer a Cassà, és mestre, llicenciat en humanitats i professor associat de la Universitat de Girona, on imparteix comunicació escrita i teoria i tècniques de les relacions públiques. Ha dirigit en dues edicions el Curs de Postgrau en Periodisme Escrit de la Fundació UdG.
En l'àmbit del periodisme, ha exercit sempre vinculat al grup El Punt, on ha tingut diferents responsabilitats. Va ser el corresponsal del diari a la comarca de la Selva i a l'Alt Maresme, ha estat el cap de la secció de Països Catalans i de Política, i responsable de diferents àrees temàtiques. L'any 1999 va ser nomenat director de la revista Presència, suplement dominical d'El Punt i de diferents publicacions d'àmbit català. En els darrers anys, va ser director de l'edició d'El Punt i a les comarques gironines i director adjunt del diari.
En aquest bloc podeu trobar alguns escrits del periodista gironí. 

En Xavier Albertí és empresari, gerent de La Selva. Els seus avis van començar amb una carnisseria a Campllong i es va anar ampliant a mesura que es va anar convertint en una indústria. Els anys 40 va ser quan es va donar l'impuls més gran, quan es va incorporar el seu pare i va començar a aparèixer el pernil cuit, llavors totalment desconegut. Però abans de la Guerra Civil, La Selva ja tenia dimensió industrial.
En el terreny polític és simpatitzant d'Esquerra Republicana de Catalunya i sempre ha estat un empresari amb les idees clares pel que fa al seu país, defensant la independència com a única solució possible.


Poder parlar de la situació actual de Catalunya amb un entès en els mitjans de comunicació com en Xevi i amb un empresari com en Xavier va ser molt gratificant. Des de RD se'n va fer una valoració molt positiva ja que els seus són àmbits on difícilment es parla obertament sobre la independència com ho van fer ells. 

A l'acte hi van assistir unes 80 persones, i es va finalitzar amb un generós piscolabis per a tots els assistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada