divendres, 15 de gener del 2010

4 arguments

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A RIUDELLOTS DE LA SELVA

Per què una consulta sobre la independència? 4 arguments en contra que cal combatre

Perquè la independència ha de poder entrar per fi en el debat polític amb tota NORMALITAT i perquè cal deixar de banda els arguments que l'han mantingut sempre en una situació marginal o, com a mínim, desafavorida. Aquests arguments, emprats repetidament durant la transició espanyola i fins ara, són els següents:

1r argument: La independència és cosa d'una minoria de joves eixelebrats que van a les manifestacions, tiren pedres, criden a favor de Terra Lliure i volen la Revolució. Resposta: el mateix moviment multitudinari i intergeneracional que promou les consultes (Arenys de Munt, 13D, 28F i 25A), i els resultats de les mateixes consultes demostren que aquest argument és fals.

2n argument: Espanya no ens deixarà ser independents i, per tant, no cal que ens hi esforcem (l'argument de la por i la utopia). Resposta: mai com ara, amb Catalunya i Espanya amb governs democràtics i estables i dins de la Unió Europea, hi havia hagut tan poca probabilitat que Espanya pugui impedir que Catalunya esdevingui independent, si així ho manifesten lliurement i democràtica la majoria dels seus habitants en un referèndum vinculant.

3r argument:  Deixem la independència i anem a parlar d'allò que és realment important (crisi, atur, sanitat, política social...). Resposta: La lluita contra la crisi i l'atur, la millora de la sanitat i la realització de millors polítiques socials (entre moltes altres coses importants) cal suposar que també serien objectius primordials en una Catalunya independent, en unes condicions, això sí, diferents de les actuals. Per tant, la independència és un tema important.

4t argument: La independència ja entra en el joc polític amb les eleccions habituals, i és clarament minoritària: no cal fer cap consulta, ja es fa cada quatre anys. Resposta: La diferència entre el percentatge de vots als partits polítics manifestament independentistes i els resultats d'Arenys de Munt i del 13D demostren que hi ha un important vot independentista amagat que no participa a les eleccions o que s'acaba inclinant (per l'anomenat "vot útil" o, precisament, per algun d'aquests quatre arguments) per opcions no independentistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada