dilluns, 11 de gener del 2010

Constitució de la comissió organitzadora del referèndum


Per poder començar a tirar endavant el referèndum a Riudellots, ens van venir a veure dos companys de Cassà, poble veí on es va realitzar la consulta el 13 de desembre del 2009: en Josep Maria Dausà i en Joan Carles Codolà. 

En Josep Maria Dausà va ser alcalde de Cassà de la Selva durant 16 anys (1983 - 1999) per CiU. La seva oposició al polèmic traçat de la línia de les Gavarres al municipi li va suposar, directament o indirectament, el retir de la política. El partit va prescindir d'ell per a la reelecció en les municipals del 1999. Mesos després, l'alcalde que durant els últims tres mandats havia governat amb majoria absoluta, va tornar el carnet de CDC. Actualment continua exercint de mestre a la Salle de Cassà.


En Joan Carles Codolà és periodista i director des de fa molts anys de la revista local Llumiguia, en la qual ja venia col·laborant com a redactor i fotògraf des de l'any 1974. En la seva carrera professional cal esmentar la seva etapa com a redactor i responsable de diferents seccions del diari el Punt des de la seva creació i durant més de deu anys; actualment és membre del consell editorial de l'edició gironina del diari. Igualment, ha estat redactor de Catalunya ràdio, diari Avui i col·laborador de diverses publicacions especialment de les comarques gironines a més d'haver estat cap de premsa de la subseu olímpica de Banyoles i del Consell Comarcal de la Selva, on continua treballant en l'actualitat amb tasques normalment alienes a la professió periodística.

El que ens va quedar clar després dels seus parlaments, va ser que caldria estructurar la feina, perquè n'hi ha molta. El primer que vam fer, doncs, va ser treballar establint comissions, on cadascú de nosaltres es va apuntar on segons el seu parer podria ser més útil. Es van crear les comissions següents:
  • Relació amb els mitjans de comunicació
  • Tresoreria
  • Logística (urnes, paperetes...)
  • Comunicació i divulgació
  • Informàtica
  • Coordinador amb l'Ajuntament
  • Coordinador amb la plataforma comarcal
  • Coordinador amb les entitats del poble
  • Coordinador de la Junta Electoral
Tanmateix, caldria un president i un secretari de la Comissió general. Es va decidir que el president fos en Guillem Burset, i el secretari i portaveu en Joan Llinàs.

A nivell intern, també vam decidir que ens reuniríem els dilluns al vespre als baixos de l'Ajuntament. Així començava a donar-se forma al que acabaria esdevenint Riudellots Decideix, un grup de gent del poble que el 25 d'abril del 2010 van realitzar la consulta popular sobre la independència a Riudellots de la Selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada